Карлово времето уеб камера градски стадион 'Васил Левски', булевард 'Oсвобождение', Стара планина, Розовата долина Free-WebCamBG

КАРЛОВО УЕБ КАМЕРА ВРЕМЕТО СТАДИОН 'В. ЛЕВСКИ', БУЛ. 'ОСВОБОЖДЕНИЕ', СТАРА ПЛАНИНА

Начална страница с всички камери
Карлово
архив снимки от камерите
Фото архив - снимки на интересни моменти от уеб камерите и времето в дадени моменти

» Уеб камера от Карлово (452 м. н.в.) - град в Централна България, който се намира в южното подножие на Стара планина. Той принадлежи към Област Пловдив и е в съседство с град Сопот. Градът е трети по големина в областта след Пловдив и Асеновград и е административен център на Община Карлово. Карлово е разположено в северната част на Карловското поле, което се образува на югозапад от Стара планина, на север от Същинска Средна гора и на североизток от Сърнена гора. Карлово се намира на 145 км. източно от столицата София и на 56 км. северно от областния и втори по големина град в страната - Пловдив. Карлово възниква в края на 14 век. В Карлово на 18 юли (6 юли стар стил) 1837 г. е роден Васил Иванов Кунчев с прозвищe 'Левски'. Камерата е HD и показва: панорама към Градски Стадион 'Васил Левски', трафик улици, булевард 'Oсвобождение', Стара планина, ...

» В града се намират Национален музей 'Васил Левски' - родната къща на Апостола. Работи целогодишно. Това е 44-ят от Стоте национални туристически обекта, Български туристически съюз. Лятно работно време: 08:30-13:00 и 14:00-17:30 ч.; зимно работно време: 08:00-13:00 и 14:00-17:00, има печат за книжката на Българския туристически съюз.

» Общински исторически музей - Карлово е отворен целогодишно. Има печат за книжката на Българския туристически съюз за 100-те национални туристически обекта.

» Към музея са и Етнографска експозиция в Мазаковата къща и Даскал Ботевата къща. Мазаковата къща се намира в Стария град на адрес 'Евстати Гешев' № 3, с работно време 08:00-12:00 и 13:00-17:00 ч., е архитектурен и исторически паметник на културата, построен около 1848 г. В нея е разположена постоянна етнографска експозиция, представяща оригинални тъкани, народни носии от карловско, домашни занаяти и др. Пресъздаден е типичен градски бит, характерен за богатите карловски фамилиии. Даскал Ботевата къща на ул. 'Даскал Ботьо Петков' № 11, може да се посети при заявка в Историческия музей.

» Център за занаяти и културни традиции - Бухаловият хан е построен в средата на ХІХ век и е едно от най-интересните и красиви здания в града. В хана някога се е събирал революционният комитет, основан от Васил Левски. Днес тук посетителите могат да се докоснат до творчеството и майсторството на местните дърворезбари, ножари, гравьори, медникари, бъчвари, иконописци, да опознаят великолепието на калоферската дантела, на тъкачеството, изкусното плетиво, както и изработката на кукерски маски.

» Архитектурно–исторически резерват 'Старият град'. Въпреки навлизането на съвременното строителство, в старата част на града са запазени около 115 къщи, обявени за паметници на културата. Малка част от тях са отворени за посещение и разхождайки се из тихите калдаръмени улички, посетителите могат да се насладят на красивите фасади на къщите, дървените порти и кепенци, стенописите по зидовете, китните дворове с асмите и чемширите.

» Всяка година през първата събота на месец юни (или последната на месец май) се провежда 'Празникът на розата'.
» Национални мероприятия също са годишнините от рождението и обесването на Васил Левски.
» Всяка година в първата неделя около Сирни заговезни се провеждат кукерски игри на много различни състави от страната и на местния кукерски състав от кв. 'Сушица'.

» Станете приятел и подкрепете сайта, като харесате във Facebook и споделите камерата бутон за сайт ... Благодаря!
» Карлово България, Karlovo Bulgaria, уеб камера камери веб veb ueb kamera kameri web cam camera cams webcambg webcam kamerite bg webcams webcamera webcameri webkameri, времето weather vremeto wremeto, онлайн online onlain, на живо live лайв jivo, безплатно свободно free, дали вали dali vali, днес в момента dnes v momenta, метео meteo, камерите бг, сателитни снимки satellite images snimki, видео видеонаблюдение video surveillance, интернет Internet IP, прогноза.

» Гледате благодарение интернет онлайн уеб камерите на живо за времето от Карлово