София времето уеб камера ул. 'Граф Игнатиев' ('Графа'), трамвайна спирка, магазини до паметник Патриарх Евтимий ('Попа'), НДК и кръстовище улица 'Патриарх Евтимий' & булевард 'Васил Левски', kamerite Free-WebCamBG

СОФИЯ УЕБ КАМЕРА ВРЕМЕТО УЛ. 'ГРАФ ИГНАТИЕВ' ('ГРАФА'), ТРАМВАЙНА СПИРКА И МАГАЗИНИ

Фото архив - снимки на интересни моменти от уеб камерите и времето в дадени моменти

» София (560 м. н.в.) е столица и най-големият град в България. Тя е 13-ят по големина град в Европейския съюз с население 1 291 591 души (2011 г.), което представлява 16,4 % от населението на България. Разположена е в централната част на Западна България, в Софийската котловина, заобиколена от планина Витоша на юг, планина Люлин на запад и Стара планина на север. Общата и площ е 492 кв. км. Четвъртата по надморска височина столица в Европа. Изградена е върху четирите тераси на река Искър и притоците и Перловска и Владайска (Елешница). В централната градска част, както и в кварталите 'Овча купел', 'Княжево', 'Горна баня' и 'Панчарево', има минерални извори. Климат умереноконтинентален. София носи името на късноантичната катедрала на града 'Света София'. Това се допълва от всенародната почит към светата мъченица София, майка на трите свети мъченици - Вяра, Надежда и Любов. Празникът на светиците - 17 септември, е приет за Ден на София, чества се и 4 януари, когато градът е освободен от турско робство през 1878 г. София е обявена за столица на 3 април 1879 г. Най-ранно запазено наименование на град София е Сердонполис и означава 'град на сердите'. Император Траян дава на града своето родово име, наричайки го Улпия Сердика. След присъединяване към България в началото на 9 век е името Средец. Камерата показва: ул. 'Граф Игнатиев' ('Графа'), трамвайна спирка и магазини до паметник на Патриарх Евтимий ('Попа'), бул. 'Васил Левски' и НДК, спирка трамвай. Разни други: На 15.08.2012 г. започна пълна промяна около паметника на Патриарх Евтимий в София. Столичната община започва пълна реконструкция на пространството около паметника на Патриарх Евтимий в центъра на града. Тротоарните плочки ще бъдат изцяло сменени с настилка от гранитни плочи в два цвята. Около паметника се предвиждат озеленени площи, вградени в настилката. Ще бъдат изградени рампи за детски колички и хора с увреждания. Предвиждат се двустранно разположени пейки от масивни гранитни елементи, за да не могат да бъдат премествани. Ще са без облегалки, като целта е на тях да не може да се спи. В момента често бездомни хора намират подслон именно на съществуващите в момента дървени скамейки. Ще бъде монтирана и нова чешма от гранитни масиви, а пространството ще бъде осветено от пет улични лампи. Предвиждат се и прожектори за художествено осветяване на паметника и на декоративната растителност.

» Станете приятел и подкрепете сайта, като харесате във Facebook и споделите камерата spodelime ... Благодаря! 👍

» София България, Sofia Sf Bulgaria, уеб камера камери веб veb ueb kamera web kameri cam camera cams webcambg webcam kamerite bg webcams webcamera webcameri webkameri, времето weather vremeto wremeto, онлайн online onlain, на живо live лайв jivo, безплатно свободно free, ОкО, окото, дали вали dali vali, днес в момента dnes v momenta, метео meteo, камерите бг, сателитни снимки satellite images snimki, видео видеонаблюдение video surveillance, интернет Internet IP.

» Гледате благодарение интернет онлайн уеб камерите на живо за времето от София