Уеб камери видео поток Yawcam Free-WebCamBG

УЕБ КАМЕРИ ВИДЕО ИЗЛЪЧВАНЕ НА ЖИВО LIVE В МРЕЖАТА С WEBCAM И НЕОБХОДИМ СОФТУЕР

Начална страница с всички камери
архив снимки от камерите
Фото архив - снимки на интересни моменти от уеб камерите и времето в дадени моменти
» Видео (video) излъчване на живо (live) в мрежата с уеб камера (webcam) и необходим софтуер:
С малко търпение можете да си направите собствено излъчване на живо, достъпно отвсякъде по Интернет/локална мрежа.
Излъчването което ще направите с настоящите инструкции ще може да се гледа директно през всеки един достатъчно съвременен видео плейър който поддържа изпълнение на мрежови потоци. Ако разполагате с микрофон, дори ще можете да излъчвате и звук.
Тъй като VLC е многоплатформена програма, я има за всички основни операционни системи и настоящите инструкции важат за всички (с малки разлики, но основното е едно и също). В конкретния случай снимките на екраните са под Windows.
Изтеглете VLC Media Player и го инсталирайте.След инсталирането му, го стартирайте: за Windows: Start -> Programs -> VideoLAN -> VLC media player. Ще се стартира това:

От менюто изберете File -> Open Capture Device ..., както е показано на следващата снимка:

Ще се отвори прозорецът за избор на прихващащо устройство (т.е. камера, тунер и т.н. – нас ни интересува камера). На следващата снимка са номерираани реда на действията:

1. Натиснете този бутон, за да се опресни списъка с прихващащи видео устройства.
2. От падащия списък, изберете името на устройството, съответстващо на вашата WEB Камера. Ако имате само едно прихващащо устройство (т.е. нямате тунер или друга камера), спокойно можете да оставите стойността Default – тя съответства на устройството което е по подразбиране.
3. Натиснете този бутон, за да се опресни списъка с налични звукови входни устройства (микрофон, line-in и т.н.).
4. Тук от вас си зависи какво ще изберете – ако искате да излъчвате звук прихванат от микрофона изберете опцията устройството, съответстващо на микрофона. Ако не искате звук, изберете „None“. Ако изберете Default, ще се използва това което е настроено по подразбиране като устройство за записване
5. Сложете отметка пред опцията Stream/Save
6. Влезте в настройките за излъчване на поток, като натиснете бутона „Settings“. Ще се отворят настройките на потоците за излъчване:

Сложете отметка пред HTTP, там където пише Port: въведете 1234 (тук може да въведете всякакво число, стига този TCP порт да е свободен и да не е ограничен от Firewall).
За Encapsulation Method изберете ASF. Сложете отметка пред Video codec и от падащия списък изберете mp4v.
Следващата опция е Bitrate (kb/s). От нея ще зависи качеството на предаваната картина, какво ще изберете, зависи изцяло от Вас. Но за просто излъчване с WEB камера не е необходимо някакво супер качество, така че спокойно можете да сложите нещо в рамките на 200-500 … Просто вижте резултата и експериментирайте с различни стойности.
Следва избор на звуковия кодек. Сложете отметка пред Audio codec, от списъка до него изберете mp3, а за Bitrate (kb/s) – нещо ниско (защото ще излъчвате глас, общия случай) – например 32 или 64. Channels изберете да е 1 (т.е. Mono).Натиснете 'ОК' и след това пак 'OK' и излъчването ще започне.
Сега, за да видите дали всичко е ОК си пуснете още един VLC плайър, от менюто File“ -> Open Network Stream ... и в отворилия се прозорец сложете отметка пред 'HTTP/HTTPS/FTP/MMS', а в полето до отметката напишете http://localhost:1234. След това натиснете 'OK' и ако всичко е наред, ще можете да гледате картината от камерата.
За да гледате от друг компютър, трябва на другия компютър да си пуснете VLC или MPlayer (Или друг плейър който поддържа пускане на мрежови потоци) и да отворите от него http://вашият.ip.адрес:1234, където вашият.ip.адрес както се досещате е IP адресът Ви в конкретната мрежа, а 1234 е портът на който сте настроили да се прави излъчването.
Можете да пробвате и с безплатна регистрация в Ustream TV и Livestream или изтеглете лесен free софтуер, придружен с видео урок, за работа и настройки на Yawcam.
» Станете приятел и подкрепете сайта, като харесате във Facebook и споделите страницата бутон за сайт ... Благодаря!
» Уеб камери видео поток България, Webcams Stream Bulgaria, уеб камера камери веб veb ueb kamera kameri web cam camera cams webcambg webcam bg webcams webcamera webcameri webkameri, времето weather vremeto wremeto, онлайн online onlain, на живо live лайв jivo, безплатно свободно free, дали вали dali vali, днес в момента dnes v momenta, метео meteo, бг еу ком bg eu com, сателитни снимки satellite images snimki, видео видеонаблюдение video surveillance, интернет.
» Гледате благодарение на Свободна Култура и Свободен Софтуер