Парламент София уеб камера от пленарна зала в Народно събрание на Република България на живо днес, kamerite Free-WebCamBG

ПАРЛАМЕНТ УЕБ КАМЕРА ПЛЕНАРНА ЗАЛА НАРОДНО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Фото архив - снимки на интересни моменти от уеб камерите и времето в дадени моменти

» Уеб камера от Парламент София (555 м. н.в.) - Народно събрание на Република България, тук можете да наблюдавате на живо пленарните заседания. Те се провеждат в сряда, четвъртък и петък от 9:00 до 14:00 часа (по решение на НС могат да бъдат удължавани). Сградата, в която заседава 45-тото Народно събрание, има историческо значение и е обявена за паметник на културата. Тя е построена през 1884 - 1886 г. по проект на арх. Константин Йованович - виенски и швейцарски възпитаник, автор и на проекта на Сръбската скупщина (1891 - 1892 г.). Сградата е изградена в неоренесансов стил, вътрешно е преустройвана многократно, но основният й изглед е запазен. От 1991 година Народното събрание разполага с още една сграда на пл. 'Княз Александър I' 1. Конституцията от юли 1991 г. постановява, че България е република с парламентарно управление и е демократична, социална и правова държава. Утвърдени са и принципите на разделение на властите, правата и свободите на гражданите, върховенството на Конституцията. Народното събрание се избира на 4 години в състав от 240 избираеми народни представители, осъществява законодателната власт и упражнява парламентарен контрол.
» За 45-ото Народно събрание, избирателната активност е 50,6 % от имащите право да гласуват 6,59 млн. избиратели, 3,33 млн. гласоподаватели застанаха пред урните. В 45-ото Народно събрание Парламентарна група на 'ГЕРБ-СДС' влезе с 75 народни представители, ПП 'Има такъв народ' ('ИТН') влезе с 51 народни представители, 'БСП за България' влезе с 43 народни представители, 'Движение за права и свободи' ('ДПС') влезе с 30 народни представители, 'Демократична България' влезе с 27 народни представители и 'Изправи се! Мутри вън!' ('ИСМВ') влезе с 14 народни представители. След връчването на мандата за съставяне на правителство на първите 3 политически сили и връщането му, и от 3-те партии на президента Румен Радев, той назначи на 12 май 2021 г. служебно правителство начело с министър-председател Стефан Янев и 19 министри. То е 97-ото правителство на Република България (шестото служебно), което в краткото време на своя живот трябва да предприеме конкретни стъпки за завръщане към държавността и ще организира новите избори на 11-и юли 2021 г.


» На изборите за 46-ото НС на 11.07.2021 г., Министерството на външните работи очаква този път да бъдат разкрити рекорден брой секции за гласуване в чужбина - между 800 и 850. На предишните избори на 4 април българите в чужбина можеха да гласуват в 464 секции. ЦИК определи 791 секции в 68 държави, за гласуване в чужбина на парламентарните избори на 11 юли, след като отпадна ограничението за 35 секции за гласуване в страните извън ЕС. Най-много секции ще бъдат разкрити в Обединеното кралство, там те ще бъдат общо 135, следващи по брой са в Германия, където секциите ще бъдат 121, в Турция ще бъдат разкрити 112 секции, а в САЩ - 58 секции. В Осака, Япония, за пръв път ще има секция. Най-екзотичното място е Доминиканската република, където за целта са подадени 40 заявления, ще бъдат открити секции и на някои гръцки острови. Българите зад граница са подали близо 72 хиляди заявления, което е с около 15-16 хиляди по-малко в сравнение с вота през април. Около 70 % е общото увеличение на секциите ни зад граница спрямо изборите през април.

Избирателната активност е 42,2 % от имащите право да гласуват 6,58 млн. избиратели, 2,78 млн. гласоподаватели застанаха пред урните. В 46-ото Народно събрание ПП 'Има такъв народ' ('ИТН') влезе с 65 народни представители, Парламентарна група на 'ГЕРБ-СДС' влезе с 63 народни представители, 'БСП за България' влезе с 36 народни представители, 'Демократична България' влезе с 34 народни представители, 'ДПС' влезе с 29 народни представители и 'Изправи се! Мутри вън!', вече преименувани в 'Изправи се БГ! Ние идваме!' ('ИБГНИ') влезе с 13 народни представители. Тъй като ПП 'ИТН' спечели изборите, но дори заедно с другите партии на протеста за промяна не събира мнозинство от 121 гласа в парламента, Слави Трифонов предложи самостоятелно правителство в поза 'take it or leave it'. Не е лоша и идеята, приложена в съседна Гърция - 'бонус на първия' ... т.е. при избори нещата си остават както са сега, представени са всички политически чувствителности, само първата партия получава допълнителни 40 места в парламента и може много по-лесно да състави правителство.

» Станете приятел и подкрепете сайта, като харесате във Facebook и споделите камерата spodelime ... Благодаря! 👍

» София България, Sofia Bulgaria, уеб камера камери веб veb ueb kamera web kameri cam camera cams webcambg webcam kamerite bg webcams webcamera webcameri webkameri, времето weather vremeto wremeto, онлайн online onlain, на живо live лайв jivo, безплатно свободно free, ОкО, окото, дали вали dali vali, днес в момента dnes v momenta, метео meteo, камерите бг, сателитни снимки satellite images snimki, видео видеонаблюдение video surveillance, интернет Internet IP.

» Гледате благодарение интернет онлайн уеб камерите на живо от пленарна зала в Народно събрание РБ